YOUR PERFECT PATIO

The place to find patio and decking furniture and supplies.

Month: October 2019 (Page 1 of 12)

1100 Architect refurbishes 1970s cottage tucked into Long Island’s sand dunes

House in Amagansett by 1100 Architect

Bi-national studio 1100 Architect has renovated a cottage in New York beach town the Hamptons to create spaces where “old and new are impossible to distinguish from each other”.

The House in Amagansett takes its name from the Long Island hamlet where it is situated. Nestled into grassy dunes, the 1,609-square-foot (150-square-metre) dwelling serve as a “quiet retreat away from the city – a place to cook, entertain, read, work and swim”.

Designed by 1100 Architect – which has offices in New York and Frankfurt, Germany – the project entailed renovating a three-bedroom cottage dating to 1973. The dwelling’s interior layout was reconfigured to suit contemporary needs and to improve energy performance.

“We carefully studied the original dune cottage – designed by Harry Bates in the mid 1970s – and adapted its DNA to make a contemporary living environment, such that old and new are impossible to distinguish from each other,” said Juergen Riehm, a founding principal at 1100 Architect.

The interior was made more open, allowing for a clear sight line through the house and into the surrounding terrain. Large sliding doors usher in daylight and facilitate natural ventilation, in turn helping reduce energy consumption.

In one of the bedrooms, a sliding door was added, enabling it to flow into the main living area. The room now serves as a guest room, a study, or an extension of the public zone, depending upon the owner’s needs.

The cottage is fitted with simple finishes, such as white cabinetry and wooden flooring. Rooms are sparsely furnished with contemporary decor, such as plush leather sofas and a marble-topped coffee table.

Original elements were restored where possible, including a series of linear skylights in the public zone. The home’s cedar siding was also refurbished, as were wooden terraces and a fence that surrounds them.

Just outside of the living room, the team added a slender, concrete swimming pool and a wooden deck, enabling the owners to easily cool off during the warm summer months.

Founded in 1983, 1100 Architect has a diverse portfolio of projects, ranging from office and cultural buildings to single-family homes.

Other work by the studio includes a concrete holiday home on a Japanese island, which was designed to provide optimal views of the sea, and a student centre at the University of Pennsylvania that consists of a renovated historic cottage and an angular addition.

Photography is by Nikolas Koenig.

The post 1100 Architect refurbishes 1970s cottage tucked into Long Island’s sand dunes appeared first on Dezeen.

Read more: dezeen.com

Weathering steel facade covers CLT-framed Dutch row house

 Amsterdam Buiksloterham by Fem Architects

Fem Architects has actually finished a cross-laminated wood home outfitted in sheets of Corten steel in a twist on the conventional row home in Amsterdam .

The weathering steel was selected as a nod to the Buiksloterham location’s historical brick factories.

Ridges on the Corten steel panels and window insets permitted some depth and texture to be given the exterior, in spite of the town’s rigorous guidelines about limit lines.

White walls, concrete floorings and a light-weight steel frame for the staircase and balustrades increase the sense of openness and light in the interiors.

Constructed utilizing a wood frame with cross-laminated wood (CLT) walls and floorings, the three-storey home has high-ceilinged spaces that are created to use versatile household living.

Amsterdam-based practice Fem Architects likewise included a different flat on a studio and the roofing system apartment or condo at the back.

The home is bookended by 2 double-height areas at either side of the cooking area, one neglecting a roadway at the front of the house and the other ignoring a patio area garden through a big, double-height window.

Alongside this patio area runs a glass passage, which presently functions as a loggia for taking pleasure in the sun. Ultimately it will supply a connection through to a different studio at the end of the garden.

This personal area at the back of the house has actually been created to contrast the front, which might be separated with a glass partition ultimately to form a ground flooring workplace.

A living area inhabits the very first flooring and the bed rooms sit above on the more personal 2nd flooring, all linked by a big wood staircase with landings ending up being verandas that ignore the double-height areas.

Fem Architects was established in 2013 by TU Delft graduate Femke van de Voort.

Amsterdam’s row homes have actually triggered fascinating actions by modern practices. Barend Koolhas’ placed a gallery area in between 2 residential or commercial properties , and James Jeffries’ developed a home with a sunken living-room .

Photography is by Isabel Nabuurs .

The post Weathering steel exterior covers CLT-framed Dutch row home appeared initially on Dezeen .

Read more: dezeen.com

Raw concrete house in Bavaria cantilevers over outdoor terrace

 UF Haus by SoHo Architektur

SoHo Architektur has actually created a concrete home in Bavaria, Germany , with an incomplete exterior and a cantilevered upper floor.

Called UF Haus –– an abbreviation of incomplete –– all the products utilized for the task were left in their raw state.

Split throughout 3 levels consisting of a basement floor, your house and accompanying garage are positioned centrally on its plot.

The upper level of your home is cantilevered over the ground flooring supported by an intense V-shaped steel beam. Listed below, a wall of glazed moving doors opens out to an outdoor patio.

The outside and interior walls are made from unclad concrete with a smooth surface area.

Inside your house wood accents produce a warm contrast to the primarily concrete interior.

Wooden shelving systems in the ground flooring library function as partition walls, which the studio encompasses attired one concrete wall of the home close by.

The designers utilized just 3 products throughout your home as a rejection of what they view as a present pattern for over-complication in style

Cofounder of SoHo Architektur Alexander Nägele stated the choice to utilize a minimal product scheme was likewise made to support standard artisan, which are decreasing in number in the nation.

” In Germany, developing advancement is based more on the assembly of industrially produced semi-finished parts instead of workmanship,” Nägele informed Dezeen.

The area’s rigorous structure policies likewise notified the style.

Located in an area of single-family houses, UF Haus was limited to a height of 2 floors and a three-metre-wide boundary to the surrounding homes.

” For these factors, the position, footprint and volume of your house was repaired,” Nägele stated.

Three big square windows on the very first flooring permeate the concrete exterior, lined with the exact same light-grey steel of the structural beam.

This home at the back of your home serves as the main core. A big strip of glazing on the northern exterior brings light into the double-height space, where wood frames the opening to contrast the concrete.

The studio created gardens to surround the house, each with various qualities.

An open garden sits near the entryway, in front of the garage, while more intimate outside areas are discovered to the northwestern side of your house.

Rectangular concrete troughs, affected by Japanese gardens, hold little trees and potted plants. Neighbouring trees finish the landscape.

SoHo Architektur have actually finished a number of property tasks in the location, consisting of a home with a kinked exterior and a townhouse with the shape of the old structure it changed .

Photography is by Florian Holzherr.

Project credits:

Architect: SoHo Architektur.Job leader: Sonja Keller.Structural style: IB Schütz

The post Raw concrete home in Bavaria cantilevers over outside balcony appeared initially on Dezeen .

Read more: dezeen.com

Page 1 of 12

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

**************