YOUR PERFECT PATIO

The place to find patio and decking furniture and supplies.

Category: Patio Maintenance (Page 1 of 38)

Louis Vuitton’s flagship Osaka store covered in curving glass sails

 Louis Vuitton'' s flagship Osaka shop by Jun Aoki and Peter Marino

The exterior of Louis Vuitton ‘s shop in Osaka , developed by designers Jun Aoki &&Associates and Peter Marino , is based upon the sails of old Japanese merchant ships

The Louis Vuitton Maison Osaka Midosuji bases on the hectic shopping street of Shinsaibashi-suji.

Japanese architecture company Jun Aoki &&Associates and New York architecture studio Peter Marino teamed up to develop the store.

It’s exterior based the clear sails of the store’s exterior a conventional Higaki-Kaisen freight ship, in referral to the city’s history as an essential port.

They filter light into the interiors throughout the day, and develop a lantern-like result in the evening.

” The pureness of the exterior is strengthened by the usage of metal decoration concepts at ground-floor level,” stated Jun Aoki &&Associates.

Inside wood floorings referral to the deck of a ship, together with wood-clad pillars and metal ceilings “similar to the spirit of a grand luxury yacht starting an interesting experience”.

Across 4 floors, the store includes devices and clothing in addition to historic things from the Louis Vuitton Archives and modern art from your home’s Objets Nomades collection.

The leading flooring is house to Le Café V, the very first Louis Vuitton Cafe, developed in cooperation with chef Yosuke Suga.

Inside the coffee shop is a secret entryway to a special dining establishment, Sugalabo V, likewise housed within the store.

The ground level windows of the brand-new store are covered with an art work of coloured ribbons by Kenta Cobayashi, developed to contrast the very little, light types of the sails that cover the structure above.

Japanese woodwork and origami washi paper have actually been utilized throughout the interiors.

A wood staircase links the store’s levels, with females’s devices on the ground flooring.

The mezzanine flooring is committed to travel luggage travel, with clothes collections for ladies and males discovered on the floorings above.

The top-floor café opens onto a little balcony , partly protected by the exterior’s sails and including a terrazzo flooring.

Several current tasks for the high-end style home have actually included recommendations to sails, consisting of a current store in Seoul developed by Frank Gehry that was itself a recommendation to the American designer’s Fondation Louis Vuitton in Paris.

Other current stores consist of Marino’s restoration of Louis Vuitton’s Bond Street shop in London .

The post Louis Vuitton'' s flagship Osaka shop covered in curving glass cruises appeared initially on Dezeen .

Read more: dezeen.com

Hass House by Feuerstein Quagliara is designed to embrace New York’s pastoral scenery

Hass House by Feuerstein Quagliara

Architecture firm Feuerstein Quagliara has integrated a series of covered outdoor spaces into this country home, which is designed to provide “visual and physical connections to the landscape from every room”.

The Hass House is located in Livingston Manor, a hamlet in the Catskill Mountains in Upstate New York. Situated on a grassy knoll, the home overlooks 45 acres (18 hectares) of farmland.

Feuerstein Quagliara – a Brooklyn firm led by Andrew Feuerstein and Bret Quagliara – designed the house as a “playful reconfiguration of the traditional American side-gabled house”.

The design began as a linear bar stretching from east to west. The bar was then broken into six, equally sized blocks – each accommodating a different programmatic function. Certain blocks were then shifted to create a series of gardens and terraces.

The home is topped with a continuous gabled roof, which covers both the interior rooms and outdoor spaces.

“In this way, each programme type is connected to an outdoor space made accessible through floor-to-ceiling sliding glass doors, providing both visual and physical connections to the landscape from every room,” said the firm.

Exterior walls are clad in rough-cut pine that was stained black. This dark cladding, combined with the building’s simple form, create “a graphic silhouette against the landscape”, it added.

Encompassing 3,024 square feet (281 square metres), the dwelling has a clear, fluid layout. One side holds a master suite while the other contains a guest bedroom. The space between them is occupied by an open-plan kitchen, dining area and living room.

Both of the bedrooms are provided with outdoor spaces – the master suite connects to a private garden, while the guest room adjoins an intimate patio. In the public zone, a 48-foot-long (15-metre) run of sliding glass doors enables a smooth transition to a deck, which looks south toward verdant, rolling hills.

“The design provides a diverse set of environments, with expansive views out to the pastoral landscape from every space,” the team said.

The ceiling shapes vary in the home, depending upon each room’s function.

The bedrooms have flat ceilings to help them feel cosy. In the communal space, the ceiling alternates between flat and vaulted, helping delineate the areas for cooking, eating and lounging.

“This pattern of compression and expansion adds nuance and rhythm as one moves throughout the linear floor plan,” the team said.

Interior spaces feature a restrained palette of colours and materials. In contrast to the building’s dark facades, interior rooms have light-toned finishes such as concrete flooring, white walls and Baltic birch plywood millwork.

In the communal space, a long bar of cabinetry stretches along one wall. The team also incorporated a concrete bench, a wood-burning stove and a small nook for storing firewood.

The kitchen is fitted with two islands made of plywood and concrete, which form a buffer between the living and dining spaces.

Skylights bring in soft daylight and facilitate cross ventilation during the warmer months.

Located a couple hours by car from New York City, the Catskills region is a popular getaway for urban dwellers. Other dwellings in the area include an off-the-grid cabin by Marc Thorpe, a house made of concrete blocks by J_spy, and an abode by IDS/R Architecture that is filled with Danish furnishings.

Photography is by Anna Ritsch.

The post Hass House by Feuerstein Quagliara is designed to embrace New York's pastoral scenery appeared first on Dezeen.

Read more: dezeen.com

Archer + Braun adds glass and stone extension to grand Edinburgh villa

Edinburgh Pavilion by Archer + Braun

Architecture studio Archer + Braun has renovated a Victorian villa in Edinburgh, adding a glazed extension with red limestone cladding.

Called Edinburgh Pavilion, the minimal extension was designed as a deliberate contrast to the existing Grade B-listed structure.

The main house is laid out as a series of formal, large and well-decorated rooms.

Archer + Braun‘s volume is a glazed rectangular volume with no dividing walls.

At its northern end, the extension has been clad with solid Corsehill, a red limestone used in many buildings in Scotland.

The material picks up on the colours of both the stonework and roof tiles of the existing home.

“The contemporary stonework reinterprets the array of traditional stonemason techniques used on the existing property,” said the practice.

“The primary garden elevation has a facade that is ‘rubbed’, a technique that results in a smooth finish, where as the secondary elevations to the side and rear of the pavilion are grit blasted.”

Delicate red metal elements frame the new extension’s glazed walls.

A structure of steel columns around its edges to keep the centre of the space open.

Sides made from glass and metal connect to the eastern facade of the existing home.

Original stone walls and doors have been left untouched and are framed by the new extension.

At its southern edge, an entry into the new living area is on-axis with the home’s grand, central corridor.

Modern light fittings have been added, along with a bay window seating area.

A simple white ceiling emphasises the contrast between the existing stone wall and the new metal structure.

Small adjustments to the interior of the existing home have helped to rationalise its layout and improve connections between rooms.

The extension’s interior is arranged around a simple kitchen island, dining table and sofa.

Sliding doors in the glass walls allowing this room be opened up to the surrounding garden.

A paved stone floor continues from the extension as a patio and a pathway alongside the extension leading towards to a more formal seated garden area sheltered by hedgerows.

Archer + Braun was founded by Stuart Archer and Sarah Braun and has offices in London and Edinburgh.

Tasmanian practice Bence Mulcahy recently used a similar response in its extensions to a historic villa in Mount Stuart, adding steel-framed glass box.

Project credits:

Design architects: Stuart Archer and Sarah Braun
Executive architect: 16X
Contractor: Elite Property Solutions
Engineers: SDC
Landscape architect: The Landscape Lady
Interior design: Hen and Crask
AV: James Morrow

The post Archer + Braun adds glass and stone extension to grand Edinburgh villa appeared first on Dezeen.

Read more: dezeen.com

Page 1 of 38

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

**************