House for a ceramic designer by Arhitektura d.o.o.

Slovenian practice Arhitektura d.o.o has actually created a low concrete home in the residential areas of Ljubljana around a main yard that links a series of living areas with the owner’s ceramics studio.

Called House for a Ceramic Designer, the house faces its environments with a smooth and austere concrete surface, however opens internally with full-height glazing ignoring a paved patio area and little garden.

” The atrium was created to join the household’s living quarters and the working studio of its owner under one roofing,” discussed Arhitektura d.o.o .

” [Your house] is closed from its aesthetically hectic instant environments, which will go through unforeseeable advancement in the future, while at the very same time supplying a well-lit and completely linked living and working area.”

The U-shaped strategy of the house is arranged into 3 locations: the ceramic studio to the north, a big home in a bed room and the centre block to the south.

In addition to its strong concrete walls, the house is more protected from neglecting by a low concrete wall that twists around the website limit, confining a thin strip of yard that runs along with the main yard.

” The inner areas of your house open by means of big breathtaking windows onto the main atrium, which is developed as the in-between area,” explained the studio.

” It enables passage to various parts of your house and direct interaction in between the living and the workshop quarters, the glass defining the interior from the outdoors as a thin unnoticeable membrane.”

A cut in the northeastern corner of the house, protected by a predicting area of the roofing system and lined on the other hand wood panelling, offers a parking area and a different entryway straight into the ceramic studio.

The interiors mirror the visual simpleness of the outside, with white walls and pale wood floorings and fittings.

In the studio, a steel shelving system develops an exhibition-like screen of ceramic works noticeable from the yard and bed rooms beyond.

” The structure and its interior are controlled by a neutral colour scheme,” stated the studio.

” The tectonic outside with its silky-smooth concrete exterior and light terazzo floorings provides the impression of a sculptural pieces, whereas the intimate and warm sensation of the wood-clad predicting roofing mean a various environment inside.”

When the owners want to separate house from work, a series of white drapes can be drawn to offer areas with personal privacy from the yard, and the moving door to the ceramic studio shut to separate it from the living-room.

Other tasks by Arhitektura d.o.o consist of the repair of a tower-block apartment or condo by Modernist designer Edvard Ravnikar, and a minimalist footbridge throughout the Ljubljanica River in Slovenia’s capital.

Photography is by Miran Kambičč .

The post Concrete house in Slovenia combines living areas with a ceramics studio appeared initially on Dezeen .

Read more: dezeen.com