Casa de Lata by Sauermartins

A verdant yard lies at the heart of this inward-facing, dark grey residence by Brazilian studio Saeurmartins, which was created for a couple who like classic cars.

The Casa de Lata is found on a lavish website in the town of Canela, where the environment varies from clear, blue skies to cold, foggy weather condition.

Designed to engage the outdoors, the house was developed for a couple with a collection of antique cars.

Encompassing 330 square metres, the single-storey home includes 3 rectilinear bars arranged around a main garden. Together, the components form a square-shaped strategy.

” Through its yard plan, your house acquires an inner garden that frames the view of the neighbouring maintained trees and, at the very same time, offers personal privacy to the internal areas,” stated Saeurmartins , a studio based in Porto Alegre, Brazil.

A limited budget plan notified the choice of innovations and products. The group utilized concrete for the structure and metal for beams and columns. The exteriors and roofing system are covered in grey metal panels. Dark-painted grápia wood was utilized on the primary exterior.

” The dark visual of the outside products mentions the regional method typically utilized in the treatment of wood homes, leading to a basic architecture, totally efficient in incorporating itself to the surrounding landscape,” the studio stated.

From the street, your home looks like a “austere and closed block”. Inside, nevertheless, it provides areas that are intense and welcoming.

” From the inner yard, it changes into transparent, exposing exteriors with large windows that incorporate home and garden,” the studio stated in a task description.

The public zone and sleeping locations lie in one side of your home, while the classic cars are housed on the opposing side. The main volume holds service functions and a barbecue location with an outside deck.

The interior design was assisted by a desire to offer natural light and a connection to the outside, together with a sense of fluidity and openness.

” Each area develops a special relationship with the other spaces, in addition to with the surrounding views,” the studio stated. “A series of moving doors arranges and delimits the personal and social locations, adhering a big intimate area for the couple’s life.”

Other current jobs in Brazil consist of a house by Nitsche Arquitetos that is shaded by a big, polycarbonate roofing system, and a home by Estúdio BG that includes chunky black steelwork and sparsely provided spaces.

Photography is by Federico Cairoli and Cássio Sauer.

Project credits:

Architect: Sauermartins (Cássio sauer and Elisa T Martins).Partners: Lucas Schneider Zimmer, Ignacio de la Vega, Eliza Hauschild, Paula Motta, Javier Guardiola, Carolina Mottin, Mariana Fagián, Barbara Remussi, Luísa Cassol Pasqualotto, Júlia Fraga.Structure: Filipa Abreu

The post Dark walls hide intense interiors within Casa de Lata by Saeurmartins appeared initially on Dezeen .

Read more: dezeen.com