Stone and whitewashed walls surround a vacation hom e on the Greek island of Mykonos created by K Studio, which has a tree poking through its dubious wood pergolas.

Greek architecture practice K Studio developed the six-bedroom Villa Marca for a young couple to captivate their friends and family throughout the summertime.

Three basic volumes relax a main yard area, provided to accommodate outside dining with views of the swimming pool and Aegean Sea.

” Inspired by the modest intricacy of the conventional island vernacular, we decreased the architecture to 2 little generally whitewashed volumes and a 3rd of stone dug from the website,” stated K Studio.

Villa Marca’s outside areas are shaded by a lattice of chestnut-wood that forms a pergola.

” To produce a home that would enable visitors to delight in being outside throughout the day we required to filter the frustrating strength of the environment by offering shade and defense from the aspects,” stated K Studio.

By the front entryway, marked by a space in the stone wall, the lumber sunshade extends over a patio area and is supported at the external corner by a durable rock.

A square cut-out in the latticework enables the tree listed below to grow unobstructed by the architecture.

The home is orientated to maximize the views of the sun setting over the neighbouring island of Delos.

Facing the swimming pool, the kitchen area and living locations open out on to the yard, with the bed rooms in seperate structures either side for more personal privacy.

K Studio selected natural stone and wood as a crucial part of Villa Marca’s visual combination.

The stone walls were constructed by hand utilizing the product on hand. Some were left plain to mix with the landscape, and others are covered in conventional Greek whitewash, with rounded corners.

Wooden lintels dominate the large entrances, and the very same square stone tiles form the outside patio areas and indoor floorings and swimming pool locations.

More rough-hewn stones are spread in passages and around the swimming pool, forming stepping stones from among the bed rooms through the shallow water to the primary outside living location.

A long wood table by Giorgos Kapraras sits along one side of the yard, under pendant lights hanging from the rafters. This established for common dining is mirrored inside the kitchen area.

Low wood tables and chairs are set beside large couches upholstered in soft grey and spread with monochrome cushions in a mix of textures.

Plants and ceramic sculptures embellish your house, contributing to the unwinded and earthy environment.

In the bed rooms, grey linen has actually been extended taught in between bronze rods to form headboard. Night table are made from wood cabinets resting on stone specific niches. In the restrooms, elongate mirrors hang over drifting marble counters with raised white basins.

K Studio was co-founded by Konstantinos and Dimitris Karampatakis and is based in Athens.

A comparable scheme of natural products was utilized by Block722 Architects when they developed this Greek hotel created to mix into the rugged landscape of the Aegean coast.

Photography is by Claus Brechenmacher and Reiner Baumann.

Project credits:

Architect: K Studio.K Studio group: Dimitris Karampatakis, Ileana Vlassopoulou, Alexandros Zomas, Antonella Theodorakatou, Christos Papachristodoulou, Christos Spetseris.Property Surveyor: Panagiotis Stathis.Preparation specialist: Maria Mposgana – Matoula Kazakidou.Structural engineer: Chryssanthos Kaligeros.Mechanical engineer: Giorgos Kavoulakos.Lighting designer: Dimitris Kouvalis-HALO.Cooking area expert: Davide Santiccioli.Main specialist: ECC – George Tsikouras.Metal works: Antonis Konstantonis.Wood works: George Kapraras.Window frames: Finestre.Marble cladding: Delta MARMARA – Dimitropoulos.Wall renders: ECC

The post K Studio produces stone vacation house on Mykonos neglecting the Aegean Sea appeared initially on Dezeen .

Read more: dezeen.com