UF Haus by SoHo Architektur

SoHo Architektur has actually created a concrete home in Bavaria, Germany , with an incomplete exterior and a cantilevered upper floor.

Called UF Haus –– an abbreviation of incomplete –– all the products utilized for the task were left in their raw state.

Split throughout 3 levels consisting of a basement floor, your house and accompanying garage are positioned centrally on its plot.

The upper level of your home is cantilevered over the ground flooring supported by an intense V-shaped steel beam. Listed below, a wall of glazed moving doors opens out to an outdoor patio.

The outside and interior walls are made from unclad concrete with a smooth surface area.

Inside your house wood accents produce a warm contrast to the primarily concrete interior.

Wooden shelving systems in the ground flooring library function as partition walls, which the studio encompasses attired one concrete wall of the home close by.

The designers utilized just 3 products throughout your home as a rejection of what they view as a present pattern for over-complication in style

Cofounder of SoHo Architektur Alexander Nägele stated the choice to utilize a minimal product scheme was likewise made to support standard artisan, which are decreasing in number in the nation.

” In Germany, developing advancement is based more on the assembly of industrially produced semi-finished parts instead of workmanship,” Nägele informed Dezeen.

The area’s rigorous structure policies likewise notified the style.

Located in an area of single-family houses, UF Haus was limited to a height of 2 floors and a three-metre-wide boundary to the surrounding homes.

” For these factors, the position, footprint and volume of your house was repaired,” Nägele stated.

Three big square windows on the very first flooring permeate the concrete exterior, lined with the exact same light-grey steel of the structural beam.

This home at the back of your home serves as the main core. A big strip of glazing on the northern exterior brings light into the double-height space, where wood frames the opening to contrast the concrete.

The studio created gardens to surround the house, each with various qualities.

An open garden sits near the entryway, in front of the garage, while more intimate outside areas are discovered to the northwestern side of your house.

Rectangular concrete troughs, affected by Japanese gardens, hold little trees and potted plants. Neighbouring trees finish the landscape.

SoHo Architektur have actually finished a number of property tasks in the location, consisting of a home with a kinked exterior and a townhouse with the shape of the old structure it changed .

Photography is by Florian Holzherr.

Project credits:

Architect: SoHo Architektur.Job leader: Sonja Keller.Structural style: IB Schütz

The post Raw concrete home in Bavaria cantilevers over outside balcony appeared initially on Dezeen .

Read more: dezeen.com