Diptych by TOOP Architectuur

Belgian practice TOOP Architectuur has actually developed 2 mobile designers’ studios for its personnel made from repurposed shipping containers dressed in mirrors and wood.

One studio, called Cowes, is set within the rural landscape of Westouter, near to the French border.

The other, called Colok, sits at the end of an urban garden in Lokeren in East Flanders. Together the job is called Diptych.

” The beginning point of the idea for our 2 workplaces is a low-budget shipping container,” stated TOOP Architectuur .

” These movable structures can quickly be positioned all over, have a strong official identity and exist in different sizes.”

Cowes, surrounded by a green, uneven landscape has actually been covered practically totally with mirrors.

A big, moving opening at its centre and a full-height window at one end.

” On this lovely plot we attempted to develop a workplace which is as unnoticeable as possible and constantly lets the landscape speak at its optimum,” stated the practice.

” Precisely selected openings for the interior develop a connection to the landscape. One is oriented towards a neighboring hill, and the other frames a little forest at the end of the plot.”

Colok, which beings in the city centre surrounded by row homes, is dressed in wood.

It opens out onto a garden through a glazed wall and moving door.

The back of this studio develops a limit to the street. Its blank wood elevation is gotten in through a covert door.

Within each container, a run of desks is oriented keeping an eye out towards the landscape.

Full-height bookshelves sit behind the desks.

At the end of each container is a more casual seating location.

Interior surfaces were selected to produce a strong visual identity that would bring consistency to the studios regardless of their varying websites.

Ceilings, walls and floorings have actually been ended up with standardised panels of red plywood, a product typically utilized for building and construction instead of as a surface.

Untreated steel ribbons positioned in between them and utilized to install bookshelves.

” By utilizing such a low-budget yet lovely product we reveal visitors the possibility to doing intriguing things with low-budget products,” TOOP Architectuur stated.

Gallery-style lighting brightens the desk locations.

While just 2 systems have actually presently been finished, the principle is one that TOOP Architectuur thinks might be presented throughout numerous websites.

” One might picture another [studio] providing a various response to another website however forming part of a triptych. Or perhaps more ending up being a polyptych,” stated the company.

The practice just recently finished a task for a house, likewise in Westouter, developed utilizing concrete and wood to frame views of the surrounding landscape.

Photography is by Tim Van de Velde .

The post Shipping containers became mirrored designers’ studio appeared initially on Dezeen .

Read more: dezeen.com