Atelier Rua has actually set up living areas in this pared-back Portuguese vacation house around a massive living-room, which has 3 various vistas of its verdant environments.

Situated south of Lisbon in the little town of Aldeia do Meco, the one-storey concrete home is shared by a retired Dutch couple.

The set were eager to deal with Atelier Rua after seeing the practice’s Pens ã o Agrícola task, a rural hotel in the Portuguese town of Tavira.

They desired a vacation house with a likewise easygoing feel, where they might while away summertime and have their developed kids concern remain.

” They didn’t desire doors, and as much as possible, that the strategy would be open,” Paulo Borralho, partner at the practice, informed Dezeen.

” They desired a home that would promote the self-reliance of each bed room, which the typical areas might be areas for event.”

With this in mind, Atelier Rua created Casa Meco as a “ideal square” –– its corners are formed by 4 visitor suites, each total with their own restrooms, dressing locations and personal outdoor patio.

These are planned to be “household clusters”, where particular groups of going to visitors can pull back for personal privacy.

At the heart of the strategy lies a big common living location with an exposed-concrete ceiling and flooring.

Three sides of the space have actually been fitted with glazed panels, which can be relapsed to open-up the interior to the outdoors.

Furniture consists of a taupe-coloured sectional couch, long lumber table, in addition to a number of velvety armchairs. The rear kitchen area is anchored by a veiny marble breakfast island.

” Of course there’s a fundamental playfulness in this strategy. We utilized geometry as a ‘motor’ to create the entire home,” Borralho discussed.

” The personal patio areas, the ‘household clusters’, the living-room; they are all squares inside squares.”

The bed rooms are accessed by means of little vestibules that stuck out into the living location. They follow the house’s pared-back visual and are dressed just with woven carpets and exposed-bulb pendant lights.

Although marble has actually been utilized to craft the tubs and sink basins in the ensuites, the showers are screened-off by white drapes that hang from a circular track on the ceiling.

Rectilinear openings have actually been taken of the east, west-facing and south exteriors of Casa Meco to develop shaded balconies.

One of them straight neglects the house’s 15-metre-long pool, and has a table and grill cooker so that it can function as an alfresco dining area.

The rear wall of another balcony has actually been stressed with a substantial arched specific niche, which is utilized as a fireplace.

Atelier Rua was developed in 2006 and has workplaces in Lisbon, Cape Verde and Mozambique. Its Casa Meco task signs up with a host of striking houses that are dotted throughout the Portuguese landscape.

Others consist of House in Monsaraz by Aires Mateus , which is ingrained underground and hidden by a green roofing system, and TS House by designer Pedro Miguel Santos , which is developed to imitate classical temples.

Photography is by Francisco Nogueira .

Project credits:

Architecture: Atelier RUA.Group: Francisco Freitas, Luís Valente, Paulo Borralho, Rui Didier, Ana Tomé, Cristiano Rodrigues, Dora Jerbic.Building and construction: Vassalo &&Sousa, Lda.Structural engineering: Pedro Viegas.Electrical energy, comunication, gas supply: LMS –– Gest ã o de Projectos e Engenharia.Water system, heating and cooling, sewage and drain: Ecoperfil – Sistemas Urbanos Sustentáveis.Landscaping: Oficina dos Jardins

The post Triple-perspective living-room kinds core of Casa Meco in Portugal appeared initially on Dezeen .

Read more: dezeen.com